Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Η μάχη των φύλων ΙΙ

Γεια σας και πάλι!

Συνεχίζω να αναπτύσω σήμερα το θέμα που με απασχόλησε χτες. Για όσους άνοιξαν μόλις τώρα τους δέκτες τους και βαριούνται να διαβάσουν το χτεσινό επεισόδειο τους βάζω γρήγορα στο πνεύμα. Χτες απέδειξα πως όταν είμαστε με παρέα που αποτελείται από άτομα του ιδίου φύλου και πηγαίνουμε στα μπαροκλαμπα που είναι γεμάτα κόσμο πηγαίνουμε για να κοινωνικοποιηθούμε, εκτός από μια μικρή μερίδα γυναικών που πηγαίνουν για να επιβεβαιωθούν. Επειδή η λέξη "κοινωνικοποιούμαι" νομίζω δεν είναι δόκιμη, με αυτήν εννοώ την διαδικασία από το να βρούμε κάποιους αγαπημένους φίλους ή γνωρίσουμε κόσμο, να περάσουμε καλά και να πάμε σπίτι μας έχοντας ανταλλάξει 5 ζεστές κουβέντες με 2 - 3 γοητευτικούς ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, μέχρι να βρούμε γκόμενο(α). Όποιοι και όποιες το αρνούνται αυτό ή τους τράβηξαν με το ζόρι οι φίλοι τους στο συγκεκριμένο μαγαζί ή μάλλον αυτόπαραμυθιαζονται.
Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης και ταυτόχρονα η αφορμή της πρώτης καταχώρησης είναι η συμπεριφορά σημαντικής μερίδας των γυναικών στα μαγαζιά αυτά που αντιμετωπίζουν τους άντρες που πηγαινούν να τις μιλήσουν, τουλάχιστον περίεργα ή μάλλον ακατανόητα, στο ανδρικό μυαλό.
Γιατί κοπέλα μου περνάς από την διαδικασία να μπείς σε ένα μαγαζί που θα σε σκουντήξουν 50 άγνωστοι και θα θέλεις 30 λεπτά να πας στην τουαλέτα, αν δεν θέλεις να γνωρίσεις κόσμο; Έχει και άλλα μαγαζιά, πολύ πιο ήσυχα, στα οποία μπορείς να πας με τις φίλες σου να χορέψεις και να πιείς, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα να σου μιλήσουν οι διάφοροι "ενοχλητικοί"!
Ποια είναι τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς λοιπόν; Κομματάκι δύσκολη ερώτηση αλλά νομίζω πως ξέρω την απάντηση. Συζητώντας αυτό το θέμα με φίλους καταλάβαμε οτι αυτή η συμπεριφορά υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, από όλες τις ανέπτυγμένες χώρες, αφού κανένας μας δεν συνάντησε αυτήν τη συμπεριφορά αλλού και συνολικά, όλοι μαζί, έχουμε πάει στις μισές χώρες της γης! Ο γραφών πχ σηνάντησε καλύτερη συμπεριφορά ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη, που λες Τουρκία είναι, τρίτος κόσμος, θα περίμενες κάτι διαφορετικό. Οπότε τι είναι αυτό που έχει η Ελλάδα διαφορετικό / περισσότερο από όλον τον υπόλοιπο κόσμο; Έχει τους γονείς που αγαπόύν περισσότερο τα παιδιά τους από οπουδήποτε αλλού, έχει δηλαδή τους μπαμπάδες που, μέσα στην λατρεία για τις κόρες τους, τους περνούν κάποια διφορούμενα μηνύματα. Κορίτσια παραδεχτείτε το, οι μπαμπάδες σας σας έχουν κακομάθει. Σας έχουν μάθει να μην κάνετε συμβιβασμούς, σας έχουν μάθει σαν πριγκίπισες και εσείς πιστέψατε πως είστε!!!
Για να κάνω λοιπόν την τελική σύνδεση μεταξύ πατρικής αγάπης προς την κόρη και γυναικείας συμπεριφοράς. Όταν ο άντρας με τον οποίο θα είσαι πάντα ερωτευμένη ( ο μπαμπάς σου δηλαδή) είναι τόσο τέλειος, πως θα μπορούσες να ψαξεις κάτι λιγότερο από το τέλειο στην προσωπική σου ζωή; Για εσένα υπάρχει μόνο mr perfect, κανένας άλλος. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, αλλά είπαμε ο κύριος τέλειος δεν θα έρθει με άσπρο άλογο. Δεν θα τον καταλάβεις με το που θα τον δεις, έρχεται με ... καμουφλάζ φυσιολογικού ανθρώπου, οπότε θέλει και από την πλευρά σου λίγο ψάξιμο. Μόνο έτσι θα τον βρείς. Είναι σαν να περιμένεις να κερδίσεις στο joker, χωρίς να παίζεις!! Σίγουρα, μπορεί όπως προχωρας στο δρόμο, να βρεις ένα δελτίο και να είναι τυχερό, να κερδίσεις λίγα ή πάρα πολλά Ευρώ. Ομώς πόσο πιθανό είναι αυτό, και πόσες από εσάς θα σκύβατε να σηκώσετε ένα δελτιο από τον δρόμο;
Οπότε τι γίνεται; Κάθεσαι και περιμένεις τον ιππότη με την πανοπλία αλλά έχεις στο σώμα σου κάποιες ουσίες που λέγονται ορμόνες. Οι οποίες όσο εσύ περιμένεις αυξάνονται μέσα σου και σιγά σιγά θολώνουν την κρίση σου και αν είσαι άτυχη πέφτεις σε κάποιον μαλάκα, που εν τέλει σου καίει το μυαλό και την καρδιά και σε αφήνει να αναρωτιέσαι: "Καλά που πήγαν όλοι οι άντρες;" Πουθενά δεν πήγαν, εδώ δίπλα σου είναι, απλά βαρέθηκαν να ασχολούνται σοβαρά μαζί σου και το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν τις ορμές τους.
Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βγείς με τις φίλες σου μαζί με τον καθαρισμό προσώπου κάνε και έναν καθαρισμό εγκεφάλου. Άδειασε το κεφαλάκι από όλα τα χαζοκολλήματα που είχες ως τώρα και δες κατάματα την αλήθεια. Πήγες στο μπαρόκλαμπο για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι να γνωρίσεις γοητεύτικούς ανθρώπους, όπως εσύ τους εννοείς τους γοητευτικούς. Νε σε βοηθήσουν να περάσεις λίιιιγο καλύτερα το συγκεκριμένο βράδυ και, που ξέρεις; κάποιος από αυτούς μπορεί να βγεί κάτι καλό... Σε καμία περίπτωση δεν σου ζητάω να κάνεις εκπτώσεις, αν ερθω να σου μιλήσω και δεν σου αρέσω, σε χαλάει η φάτσα μου ρε παιδί μου, ή με βρίσκεις ξενέρωτο ή υπάρχει παραδίπλα ένας άλλος που σου αρέσει, στείλε με. Αλλά αν οι τελευταιοι 50 που ήρθαν να σου μιλήσουν μπήκαν στην ... δική μου κατηγορία, τότε μάλλον δεν φταιμε εμείς , φταίει ο μπαμπάς σου...

ΥΓ1: Επειδή πολλές από εσάς που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο "πέσατε από τα σύννεφα" με τις απόψεις μου, να σας πω πως δεν είναι δικές μου απόψεις μόνο.

ΥΓ2: Ξαναλέω οτι η συγκεκριμένη ανάλυση αναφέρεται στις γυναικοπαρέες που συνειδητά επιλέγουν να περάσουν το βράδυ τους σε ένα γεμάτο μαγαζί. Δεν μιλάω ούτε για τις μεικτές παρέες, ούτε για τις γυναικοπαρέες που πίνουν τον καφέ τους σε μια γεμάτη καφετέρεια ή πίνουν το ποτάκι τους σε ένα ήσυχο μπαράκι.

ΥΓ3: Όταν ανέλυσα την άποψη αυτή σε μια γνωστή κοιτάξτε τι κατάλαβε:
http://www.youtube.com/watch?v=5q406vMoxaU
(συγγνώμη αγαπητέ αναγνώστη, έγινε αλλάγή, δες την τελευταία μου ανάρτηση, 07/09/08)
Η πλάκα είναι οτι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι πολύ συμπαθητική (προσοχή στον χρόνο που χρησιμοποιώ, δεν λέω "ήταν", γιατί η γνώμη που είχα δεν άλλαξε) αλλά γιατί να είναι τόσο κακοπροαίρετη; Δεν διεκδικώ το αλάθητο, μπορεί να γράφω υπερβολές, ή μπορεί να αφήνω κατα μέρος κάποιες παραμέτρους της στιγμής και κυρίως δεν προσπαθώ να γενικέψω, μιλαώ για ένα μεγάλο κομμάτι, όμως όχι για το σύνολο των γυναικών. Αλλά κακό σκοπό δεν έχω, ούτε να σας θίξω θέλω. Προσπαθώ να σας δείξω απλά τι πιστεύουν κάποιοι από την άλλη πλευρά.

Να είστε όλοι καλά!! Τα ξαναλέμε σύντομα με διαφορετικό θέμα (ελπίζω...)

2 σχόλια:

$!LεNt N!@Bε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
$!LεNt N!@Bε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.